משרד הרישוי ושיטת הניקוד

משרד הרישוי ושיטת הניקוד

בין אם קיבלתם דו"ח תנועה אשר גרר לצידו קנס כספי אותו בחרתם לשלם, ובין אם קיבלתם דו"ח תנועה אשר גרר הזמנה לדין, בעקבותיו הורשעתם בבית המשפט והוטלו עליכם עונשים כגון קנס כספי, שלילת רישיון נהיגה וכד'..

האם אתם חושבים שבכך תם ונשלם העניין?

אם התשובה שלכם על השאלה שלעיל היא חיובית.. ישנו סיכוי שבמאמר הבא תגלו כי אתם טועים.

ניווט מהיר בנושאים המוצגים במאמר:

נקודות רישוי

רוב דוחות התנועה שנמסרים לנהגים, טומנים בחובם חיוב בנקודות רישוי, אשר מספרם נקבע בהתאם לעבירה המיוחסת בדו"ח (סך הנקודות נע בין 10-2 נקודות לעבירה), כך שאם לא די בעונש שקיבלתם הרי כי יש סיכוי רב שקיימות גם נקודות שנצברות לחובתכם. עליכם להיות מודעים למספר הנקודות אשר נרשמו לחובתכם ובעיקר להיות עם יד על הדופק, אחרת, אתם עלולים לגלות שהנקודות הללו מציבות את רישיון הנהיגה שלכם בסיכון.

מהי שיטת הניקוד?

שיטת הניקוד היא אמצעי למעקב, פיקוח והרתעה של נהגים שמבצעים עבירות תעבורה.
לשיטת הניקוד אין עניין בנהגים אשר עבורם ביצוע העבירות הינו בגדר "מעידה חד פעמית" (שכן לאלו ימחקו הנקודות לאחר זמן קצוב וקצר יחסית), אלא היא מתמקדת בנהגים אשר חוטאים בנהיגה לא זהירה באופן סדרתי ונוהגים לבצע עבירות תעבורה לעיתים תכופות, ובאשר אליהם המציאות היא שונה. מלבד העובדה כי אותם נהגים סדרתיים יאלצו להמתין זמן ארוך יותר באופן משמעותי בכדי שימחקו להם הנקודות, הם גם יהיו חשופים לסנקציות ולעונשים שונים אשר יוטלו עליהם בהתאם למספר הנקודות אשר יצטברו לחובתם.
מעבר למטרה העיקרית שהיא הגנה ושמירה על ציבור המשתמשים בדרך, שיטת הניקוד נועדה לזהות את אותם נהגים סוררים, לפקח עליהם, ובהתאם למספר הנקודות שנצברים לחובתם אף להטיל עליהם עונשים כגון שלילת רישיון נהיגתם ולכפות עליהם אמצעי תיקון שונים, בכדי שישפרו את נהיגתם ויקטינו את כמות העבירות שהם מבצעים ובכדי להבטיח את כשירותם לנהוג מבלי שיהוו סיכון הן לעצמם והן לאחרים.

חשוב לדעת, כי האמצעים בהם נוקט משרד הרישוי הינם אמצעים מנהליים ולא משפטיים, כך שהסנקציות והעונשים אשר מוטלים על נהגים בהתאם לשיטת הניקוד וצבירת הנקודות, אינם באים על חשבון עונשים אחרים שאותם נהגים כבר קיבלו בגין העבירות שביצעו (בין אם על ידי המערכת המשטרתית ובין אם על ידי בית המשפט), אלא באים בנוסף לעונשים אלו.

אלו אמצעי תיקון ניתן לכפות על נהגים בהתאם לשיטת הניקוד?

  • דרישה לביצוע קורסים בנהיגה נכונה ועמידה במבחנים בסופם (קורס נהיגה נכונה בסיסי ו/או קורס נהיגה נכונה מתקדם- ייעודי).
  • דרישה מחודשת לביצוע מבחן עיוני (תיאוריה).
  • דרישה מחודשת לביצוע מבחן מעשי (טסט).
  • הטלת פסילת רישיון נהיגה לתקופה מסוימת או עד למילוי תנאים שנקבעו על ידי משרד הרישוי.
  • דרישה לביצוע בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

תקופת הצבירה- תוקפן של נקודות הרישוי

מתי ימחקו נקודות הרישוי אשר הצטברו לחובת הנהג ומהם התנאים לכך?

כאשר נצטברו לחובת הנהג בין 21-0 נקודות תקפות רשומות:

תוקפן של נקודות הרישוי יהיה שנתיים מיום ביצוע העבירה האחרונה, ולאחר תקופה זו רישומן ימחק.

כלומר, באם נהג צבר לחובתו עד 21 נקודות בתוך תקופה של שנתיים, סך הנקודות שצבר ימחקו בתום שנתיים ממועד ביצוע העבירה האחרונה.

כאשר נצטברו לחובת הנהג מעל 22 נקודות תקפות רשומות:

תוקפן של נקודות הרישוי יהיה ארבע שנים מיום ביצוע העבירה האחרונה, ולאחר תקופה זו רישומן ימחק.

כלומר, באם נהג צבר לחובתו 22 נקודות או יותר בתוך תקופה של שנתיים, תקופת הצבירה תארך וסך כל הנקודות שצבר ימחקו בתום ארבע שנים ממועד ביצוע העבירה האחרונה.
חשוב לדעת:

במקרה בו הוטלו על הנהג אמצעי תיקון בגין נקודות הרישוי שהצטברו בהתאם לשיטת הניקוד, נקודות הרישוי ימחקו בהתאם לתקופות הצבירה המצוינות לעיל (בתום שנתיים או לחילופין בתום ארבע שנים) וזאת רק במידה והנהג ביצע את כל אמצעי התיקון שהוטלו עליו.

כך למשל, כפי שנלמד מיד בנושא הבא "מבנה שיטת הניקוד"- נהג אשר צבר לחובתו 12 נקודות יידרש לבצע קורס בסיסי בנהיגה מונעת- במידה ולא יבצע את הקורס, נקודות הרישוי אשר צבר לחובתו לא ימחקו גם אם חלפו שנתיים מיום ביצוע העבירה האחרונה!

מבנה שיטת הניקוד

  • סכנת התליית רישיון נהיגה בעקבות אי התייצבות לקורס נהיגה נכונה– נהג אשר לא עבר את קורס הנהיגה הנכונה אותו נדרש לעשות (בין אם המדובר בקורס בסיסי ובין אם המדובר בקורס מתקדם) משרד הרישוי רשאי להתלות לו את רישיון הנהיגה וזאת בחלוף שישה (6) ממועד הזימון לקורס- לרוב, זה מה שקורה ונהגים רבים אשר לא ביצעו את הקורסים הנדרשים לא מודעים לכך שרישיון נהיגתם הותלה.
    יוער: נהג אשר נעדר מכ-20% משעות הלימוד או נכשל שלוש (3) פעמים במבחן סיום הקורס- יראו אותו כמי שלא ביצע את הקורס.

 
  • ביצוע אמצעי תיקון ועמידה בו בהצלחה, אינם מביאים, לבדם, לידי מחיקת נקודות הרישוי שהצטברו לחובת הנהג.

    כלומר, בכדי שנקודות הרישוי שנהג צבר לחובתו ימחקו, נדרשים שני תנאים מצטברים:

    1. ביצוע אמצעי תיקון +  2. תקופת הצבירה חלפה במלואה (כזכור, המדובר בתקופה של שנתיים או לחילופין ארבע שנים, זאת כאמור בהתאם למספר הנקודות התקפות שהנהג צבר לחובתו).

     

    כך למשל נהג אשר צבר לחובתו 24 נקודות וביצע בהצלחה את הקורס המתקדם (ייעודי) בנהיגה נכונה לו נדרש- השתתפות בקורס לבדה לא תמחק לו את הנקודות. בנוסף לביצוע הקורס נדרש גם שתחלוף תקופת הצבירה במלואה, כלומר, הוא יצטרך בנוסף לביצוע הקורס- להמתין תקופה של ארבע שנים מיום ביצוע העבירה האחרונה, שלאחריה ימחקו לו הנקודות.

העבירות המחייבות ברישום נקודות רישוי

בהתאם לתקנה 544 לתקנות התעבורה, כל נהג אשר הורשע בגין אחת מן העבירות המפורטות בתוספת השישית לתקנות התעבורה, יחויב ברישום נקודות הרישוי הקבועות לצד אותה עבירה בה הורשע.

קיימות חמש (5) דרגות ניקוד, החל מ-2 נקודות רישוי הנרשמות בגין עבירות קלות יחסית ועד ל-10 נקודות רישוי הנרשמות בגין עבירות חמורות.
ביום 05.01.18, עודכנה שיטת הניקוד ונכנסו לתוקף תקנות ענישה מחמירות, במסגרתן הוגדל מספר הנקודות על חלק רב מן עבירות התנועה (לרבות כאלו שטרם העדכון לא נרשמו בגינן כלל נקודות).

להלן רשימת העבירות המנויות בתוספת השישית בהתאם לחמש (5) דרגות הניקוד:

ייצוג עו"ד תעבורה במקרה של הצטברות נקודות רישוי

קיבלתם דו"ח תנועה הכולל בחובו נקודות רישוי? מומלץ לפנות לקבלת יעוץ מקצועי על ידי עו"ד מנוסה שיכול להביא למזעור משמעותי של הנזקים שכן אחרת, עלול להיות מאוחר.

חשוב לזכור, כי הצטברות נקודות רישוי עשויה להוביל לחיוב הנהג בביצוע קורסים בנהיגה מונעת ואף לחמור מכל- שלילת רישיון הנהיגה ואף דרישה מחודשת לביצוע מבחן הנהיגה העיוני (תיאוריה) ו/או המבחן המעשי (טסט) ו/או בדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לכן, על מנת למנוע נזק משמעותי לרישיון הנהיגה שלהם, כדאי שתהיו מגובים בייעוץ וייצוג של עורך דין בעל ניסיון בתחום, שכן, פניה בזמן לעו"ד המתמחה בתעבורה, תאפשר לכם לשמור על רישיון הנהיגה שלכם.

במאמר זה דיברנו על:

מאמר זה נכתב על ידי עו"ד מוריאל סויסה ואין בו כדי לשמש ייעוץ משפטי ו/או להוות תחליף ליעוץ משפטי פרטני לכל מקרה ונסיבותיו. תוכן המאמר נועד למתן אינפורמציה בלבד וזאת על מנת לסייע לגולש לקבל מידע רלוונטי העונה על צרכיו. חשוב להדגיש כי כל שימוש לא מושכל במידע המוצג במאמר אינו בשליטתנו והינו באחריות הגולש בלבד. יש לבחון כל מקרה לגופו של עניין ולפיכך בטרם נקיטת כל הליך ו/או פעולה משפטית מומלץ לפנות לייעוץ משפטי מקצועי על ידי עורך דין אשר מתמחה בתחום התעבורה.
הוטלה עליכם פסילה מטעם משרד הרישוי?

תדעו שלא הכל אבוד.
פנו אלינו עוד היום!
Leave a Replay

מי אני?

שמי מוריאל סויסה, עורכת דין במקצועי בעלת ניסיון רב בטיפול כל סוגי עבירות התעבורה מהקלות ועד החמורות, במהלך השנים צברתי ניסיון רב בייצוג נאשמים בבתי המשפט השונים בכל רחבי הארץ.

האמונה שמלווה אותי היא: "לקוח מרוצה הוא כרטיס הביקור הטוב ביותר שלי" ולכן אדאג לעשות הכל על מנת שהתוצאות תדברנה בעד עצמן.

במשרדי אני משתמשת בידע ובניסיון הרב שצברתי בכדי להשיג מטרה אחת עיקרית – הגעה לתוצאה הטובה ביותר עבור לקוחות המשרד, תוך שימת דגש על מתן יחס אישי ומתן אווירה נינוחה ונעימה ללקוחותיי, לכל אורך הטיפול המשפטי.

מוריאל סויסה, עורכת דין.

לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות השאירו פרטים

לקבלת ייעוץ משפטי ללא התחייבות

השאירו פרטים

טלפון

פקס

דואר אלקטרוני

שעות פעילות

מקרים דחופים המצריכים ייעוץ מיידי ניתן ליצור קשר טלפוני 24/7

רשתות חברתיות

כתובת המשרד

להוראות הגעה לחץ כאן

ניווט באתר
המרב"ד
שאלות ותשובות
אודות
צור קשר
דיני תעבורה
נהיגה בשכרות
נהיגה תחת השפעת סמים
תאונות דרכים
אי ציות לאור אדום
נהיגה ללא רישיון נהיגה
דיני תעבורה
החזרת רכב שהושבת על ידי קצין משטרה
עקיפות מסוכנות
נהיגה ללא רישיון רכב
אי ציות לשוטר
אי ציות לתמרור
הובלת מטען חורג
נהיגה ללא חגורת בטיחות
דילוג לתוכן